Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Omvänd

Omvänd vinstvarning från BTS - kraftig försäljningsökning av nya virtuella lösningar

Konsult- och utbildningsbolaget BTS lämnar en omvänd vinstvarning för det första kvartalet då man bedömer att resultatet kommer överstiga marknadens förväntningar och vara väsentligt bättre än föregående år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Omsättningen för första kvartalet uppgår preliminärt till 388 miljoner kronor, en ökning med 17 procent justerat för valutakursförändringar mot samma period föregående år.

Det preliminära resultatet före skatt uppgår till 30 miljoner kronor (4), vilket även motsvarar en vinstökning på 30 procent mot resultatet på 23 miljoner kronor i första kvartalet 2019.

EBITA-resultatet ökade med cirka 40 procent till 41 miljoner kronor, jämfört med samma period 2019.

Bakgrunden till resultatförbättringen uppges vara en kraftig försäljningsökning av bolagets nya virtuella lösningar. De definitiva resultaten för första kvartalet kommer publiceras den 19 maj.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BTS Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BTS Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.