Nyhet

Onoterat förvärvar 30 procent av spelstudio

Finansbolaget Onoterat har tecknat avtal om att förvärva 30 procent av aktierna i spelstudion Aftermath Interactive.

Förvärvet betalas med egna aktier. Affären väntas slutföras inom 7-10 dagar. I samband med transaktionen genomförs också en riktad emission om nära 2 miljoner kronor. Tecknare är en begränsad krets av investerare.

Aftermath Interactive fokuserar på tävlingsinriktade innovativa kortspel. Köpeskillingen för Onoterat är cirka 3,6 miljoner kronor, vilket innebär att värderingen av spelstudion är cirka 12 miljoner kronor. Säljarna har ingått sedvanliga lock-up-avtal om 12 månader. Det finns även optioner som innebär att Onoterat kan köpa ytterligare 21 procent av kapitalet i Aftermath. Säljarna har även rätt till en tilläggsköpeskilling om 250 000 aktier i Onoterat baserat på utvecklingen fram till utgången av oktober nästa år. Teckningskursen är 2 kronor per aktie för de aktier som emitteras.

Teckningskursen i den riktade emissionen är 1,75 kronor per aktie. Tecknare är Özkan Ego, som även ingår bland säljarna i Aftermath Interactive, Dividend Sweden, Alntorp, Crafoord Capital Partners, Jörns Bullmarknad och Mats Holmfeldt.

"Onoterat avser i närtid förtydliga sin strategiska inriktning inom Gaming & Entertainment i form av såväl bolagets varumärke och profilering mot marknaden, som dess investeringsstrategi. Bolaget avser att ta en aktiv roll på gaming-scenen och vara en 'preferred partner' till unga spelstudios som söker stöd i såväl strategiska som finansiella frågor. Spel-content särskilt inriktat mot den snabbväxande eSport-marknaden kommer utgöra en viktig del av strategin framåt. Med förvärvet av en andel i Aftermath Interactive skaffar sig Onoterat, utöver en progressiv spelstudio i ett oerhört intressant segment, även access till unik kunskap och erfarenhet från ett starkt team, som kommer hjälpa Onoterat att realisera ovannämnda vision.
Aftermath Interactives vd, Kim Lund, kommer att föreslås till Onoterats styrelse, och Özkan Ego kommer engagera sig som medlem av en Advisory Board till bolaget", uppger vd Lars-Erik Bratt i en kommentar.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt