Onoterat förvärvar 30 procent av spelstudio
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Onoterat förvärvar 30 procent av spelstudio

Finansbolaget Onoterat har tecknat avtal om att förvärva 30 procent av aktierna i spelstudion Aftermath Interactive.

Förvärvet betalas med egna aktier. Affären väntas slutföras inom 7-10 dagar. I samband med transaktionen genomförs också en riktad emission om nära 2 miljoner kronor. Tecknare är en begränsad krets av investerare.

Aftermath Interactive fokuserar på tävlingsinriktade innovativa kortspel. Köpeskillingen för Onoterat är cirka 3,6 miljoner kronor, vilket innebär att värderingen av spelstudion är cirka 12 miljoner kronor. Säljarna har ingått sedvanliga lock-up-avtal om 12 månader. Det finns även optioner som innebär att Onoterat kan köpa ytterligare 21 procent av kapitalet i Aftermath. Säljarna har även rätt till en tilläggsköpeskilling om 250 000 aktier i Onoterat baserat på utvecklingen fram till utgången av oktober nästa år. Teckningskursen är 2 kronor per aktie för de aktier som emitteras.

Teckningskursen i den riktade emissionen är 1,75 kronor per aktie. Tecknare är Özkan Ego, som även ingår bland säljarna i Aftermath Interactive, Dividend Sweden, Alntorp, Crafoord Capital Partners, Jörns Bullmarknad och Mats Holmfeldt.

"Onoterat avser i närtid förtydliga sin strategiska inriktning inom Gaming & Entertainment i form av såväl bolagets varumärke och profilering mot marknaden, som dess investeringsstrategi. Bolaget avser att ta en aktiv roll på gaming-scenen och vara en 'preferred partner' till unga spelstudios som söker stöd i såväl strategiska som finansiella frågor. Spel-content särskilt inriktat mot den snabbväxande eSport-marknaden kommer utgöra en viktig del av strategin framåt. Med förvärvet av en andel i Aftermath Interactive skaffar sig Onoterat, utöver en progressiv spelstudio i ett oerhört intressant segment, även access till unik kunskap och erfarenhet från ett starkt team, som kommer hjälpa Onoterat att realisera ovannämnda vision.
Aftermath Interactives vd, Kim Lund, kommer att föreslås till Onoterats styrelse, och Özkan Ego kommer engagera sig som medlem av en Advisory Board till bolaget", uppger vd Lars-Erik Bratt i en kommentar.

[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien White Pearl Technology

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt