Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Orexo

Orexo rapporterar ökad förlust (uppdatering)

(Tillägg i hela nyheten)

Läkemedelsbolaget Orexo redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen sjönk 20,3 procent till 142,8 miljoner kronor (179,1). US Pharmas intäkter uppgick för kvartalet till 126,0 miljoner kronor (172,5).

Minskningen i intäkter från US Pharma i jämförelse mellan åren är framför allt hänförligt till lägre efterfrågan avseende Zubsolv till följd av konkurrens inom tidigare exklusiva listor och en minskning inom det kommersiella segmentet till följd av en ökad arbetslöshet, uppger bolaget.

Ebitda-resultat blev -41,1 miljoner kronor (-9,0).

Rörelseresultatet blev -54,0 miljoner kronor (-13,3).

Resultatet efter skatt blev -73,7 miljoner kronor (-32,5).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -20,9 miljoner kronor (-7,2).

Likvida medel uppgick till 679,1 miljoner kronor (677,2).

"Under kv 2 nådde vi flera operationella milstolpar som banar väg för nya intäktsströmmar och tillväxtmöjligheter. Att ta fram avtal för våra digitala terapier med stora och etablerade vårdgivare är grundläggande för Orexos tillväxt, vilka ger oss viktiga referenser för att expandera verksamheten. För Zubsolv är den ökade marknadstillgången i Kentucky vår första framgång på länge inom Medicaid och, som tillsammans med de kommersiella synergierna med modia, ger oss möjlighet att differentiera Zubsolv från konkurrenterna", säger vd Nikolaj Sørensen.

Orexo, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning142,8179,1-20,3%
EBITDA-41,1-9,0
Rörelseresultat-54,0-13,3
Nettoresultat-73,7-32,5
Kassaflöde från löpande verksamhet-20,9-7,2
Likvida medel679,1677,20,3%


http://media.finwire.com/media/FWM0062B03-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Orexo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Orexo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt