Nyhet

Ortoma

Ortoma redovisar som väntat ingen omsättning i första halvåret

Medicinteknikbolaget Ortoma redovisar som planerat ingen omsättning under första halvåret. Pandemin fortsätter att påverka företaget.

Resultatet före skatt var -6 miljoner kronor (-4,2). Resultat per aktie hamnade på -0,33 kronor (-0,23). Likvida medel uppgick till 32,4 miljoner kronor (25,3).

"Effekterna av covid-19 fortsatte under kvartalet, där reserestriktioner begränsade våra möjligheter till personliga möten med potentiella strategiska samarbetspartners för att ta OTS (Ortoma Treatment Solution) till marknaden. Det är därför mycket tillfredsställande att vi under dessa speciella omständigheter och efter en längre tids förhandlingar nådde en överenskommelse om icke-bindande term sheet med en större global tillverkare av ortopediska implantat och MedTech-produkter, för exklusiva distributionsrättigheter av OTS för höftleds-kirurgi i Japan. Överenskommelsen ger oss möjligheten att ta OTS för höftledskirurgi till den japanska marknaden med en större industriell partner. Vi är övertygade att detta partnerskap har möjligheten att erbjuda en konkurrensfördel på marknaden och som kommer bli en grund för framtida tillväxt", skriver vd Linus Byström i rapporten.

Göteborgsbolaget måste nu genomföra en rad saker för att underlätta för det japanska bolaget och nå ett bindande avtal, däribland måste man lämna in regulatoriska ansökningar för OTS Hip Plan och OTS Hip Guide i Japan.

"Förhandlingarna för att nå det bindande avtalet pågår och det är Ortomas mål att de slutförs innan de regulatoriska ansökningarna godkänns. Det regulatoriska arbetet pågår och det är vår ambition att ansökningarna kommer lämnas in under tredje kvartalet. En regulatorisk ansökan i Japan godkännas normalt inom 4-6 månader efter att den lämnas in", uppger Byström. Parallellt med förhandlingarna sker det flera aktiviteter för att förbereda en marknadsintroduktion.

Ortoma, MkrH1-2021H1-2020Förändring
Nettoomsättning0,00,0
Resultat före skatt-6-4,2
Resultat per aktie, kronor-0,33-0,23
Likvida medel32,425,328,1%


http://media.finwire.com/media/FWS0064872-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ortoma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ortoma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt