Osäkra framtidsutsikter bidrog till oro på marknaden - Naventi Offensiv Flex minskade 1,6 procent i oktober

Nyhet

Osäkra framtidsutsikter bidrog till oro på marknaden - Naventi Offensiv Flex minskade 1,6 procent i oktober

Fonden Naventi Offensiv Flex minskade 1,6 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 26,1 procent och är därmed bättre än index som har minskat 5,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Portföljens starkaste positiva bidrag till avkastningen utgjordes i oktober av Nio och Meituan. På den negativa sidan fanns Mastercard och Tal Education.

"Under månaden var vi nettoköpare av aktier globalt, med fokus på tillväxtmarknader, vilka visat sig stå emot den makroekonomiska oron väl. Samtidigt är fallen av Covid-19 relativt få i dessa regioner, vilket gynnar dessa bolags utveckling", skriver förvaltarna.

Angående innehaven som under oktober släppte rapporter menar förvaltarna att dessa som helhet kom in över förväntan. Trots detta utvecklades fonden i negativ riktning. Enligt förvaltarna beror det till stor del på att bolagen varit väldigt försiktiga med att precisera sina finansiella framtidsutsikter, vilket i hög grad hänger ihop med fortsatt oro kring exempelvis coronavirusets effekter.

I oktober deltog fonden i börsnoteringar för de norska bolagen Volue och Link Mobility.

"Vi har bibehållit undervikt mot amerikanska bolag i väntan på presidentvalet och har alltjämt likviditet kvar i fonden, i syfte att kunna utnyttja eventuella marknadsrörelser till vår fördel. Vår regionala övervikt återses inom tillväxtmarknader och Norden, två regioner som klarat sig bra genom Coronapandemin och är relativt opåverkade av den makroekonomiska oron", fortsätter förvaltarna.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Amazon, Facebook och DSV Panalpina med portföljvikterna 5,4, 4,0 respektive 3,5 procent.


Naventi Offensiv Flex, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-1,6
Fond i år, förändring i procent26,1
Index i år, förändring i procent-5,4

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev