Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Parans riktade nyemission till Qindgdao har fulltecknats, viktigaste milstolpen i bolagets historia enligt vd

Parans Solar Lightnings riktade nyemission till kinesiska Qingdao Photon Technology har nu fulltecknats varav emissionslikviden om 17 miljoner kronor i kontanter och 11 miljoner kronor i immateriella rättigheter erhållits. Det framgår av ett pressmeddelande.

QPT ska även teckna ytterligare aktier genom teckningsoptioner som kommer tillföra cirka 5,4 miljoner aktier. Det ger det kinesiska bolaget en ägarandel om cirka 29,94 procent.

Genom slutförandet av denna process kommer nu den operationella verksamheten i Kina kunna startas upp genom dotterbolaget Parans Technologies Qingdao. Ansökningshandlingar till lokala myndigheter har även lämnats in.

"Detta är den viktigaste milstolpen i Parans artonåriga historia. Vi har genom denna affär med QPT skapat ett helt nytt affärsben att stå på och vi får också tillgång till den enorma kinesiska marknaden genom detta partnerskap", säger vd:n Anders Koritz.

https://mb.cision.com/Main/11600/3229856/1332992.pdf

https:/ ews.cision.com/se/parans-solar-lighting/i/kina-sverige-flaggor,c2848246

https:/ ews.cision.com/se/parans-solar-lighting/r/parans-solar-lighting-ab--publ--offentliggor-att-riktad-nyemission-till-qingdao-photon-technology-fu,c3229856

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Parans Solar

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Parans Solar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt