Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Paytm

Paytm på väg mot Indiens största börsnotering någonsin - BN

Indiska betaljätten Paytm siktar på att ta in cirka 218 miljarder rupier, motsvarande 24,9 miljarder kronor, under en börsnotering i november. Storleken på listningen gör att den överträffar landets hittills största notering av Coal India på över 150 miljarder rupier, skriver Bloomberg News.

Enligt uppgift kommer Paytms styrelse att träffas på fredagen för att godkänna noteringen. Amerikanska banker väntas hantera processen med Morgan Stanley i täten.

Värderingen som Paytm kan få är mellan 25-30 miljarder dollar, motsvarande 207-249 miljarder kronor.

Paytm har gynnats under coronapandemin som ökat efterfrågan för digitala transaktioner. Första kvartalet i år var den bästa i bolagets historia, uppgav nyligen vd Shekhar Sharma.

Bland Paytms uppbackare finns Warren Buffetts investeringsjätte Berkshire Hathaway och japanska techinvesteraren Softbank.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt