Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser bedömer att vinden har vänt i Zetadisplay - motiverat värde kvar på 29-31 kronor

Teknikbolaget Zetadisplay redovisade en omsättning och ett ebitda-resultat som steg mer än analyshuset Penser väntat sig. Mot bakgrund av rapporten behåller Penser sitt motiverade värdet och ser det som troligt att det förvärvsbud som bolaget mottagit kommer gå igenom.

Penser bedömer att vinden har vänt i Zetadisplay som nu har en låg risk i sin verksamhet.

"Bolaget är välkapitaliserat med en hög andel återkommande intäkter vilket gör att vi ser en låg risk i bolaget", skriver Penser.

Penser behåller sitt motiverade värde på mellan 29 och 31 kronor per aktie och ser det som sannolikt att Zetadisplays aktieägare godtar budet från brittiska investeraren Hanover på 27 kronor per aktie.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ZetaDisplay

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ZetaDisplay

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt