Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser höjer motiverat värde på BTS till 450-460 kronor - ser starka kurstriggers

Erik Penser Bank höjer sitt motiverade värde för konsult- och utbildningsbolaget BTS till 450-460 kronor (395-405). Det framgår av en analys.

Efter att bolaget igår kom med en rapport som krossade analytikernas förväntningar höjer nu Penser sina framtida estimat. Penser menar att kommentarer från bolaget hintar om en ebita-tillväxt om >10 procent.

Vidare höjer banken sina eps-estimat för 2021 med 14 procent och 6 procent för 2022-2023. Höjningen 2022-2033 härleds av en väntad marginalexpansion samt ökad virtuell och digital leverans.

Banken skriver slutligen att den starka rapporten och de positiva tongångarna gör att man höjer sitt motiverade värde för aktien. Man ser även att eventuella förvärv och höjning av guidningen i samband med Q3-rapporten kan fungera som starka kurstriggers framgent.

BTS sjunker idag tillbaka 2,1 procent efter att ha rusat 27 procent under onsdagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BTS Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BTS Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.