Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pfeiffer

Pfeiffer Vacuum bekräftar de starka preliminära siffrorna för Q1

Pfeiffer Vacuum Technology, som konkurrerar med Atlas Copco inom vakuumteknik, redovisar siffror för det första kvartalet som är i linje med de preliminära som släpptes förra månaden.

Omsättningen steg 25 procent till 191,7 miljoner euro (153,3).

Rörelseresultatet blev 22,6 miljoner euro (12,8), med en rörelsemarginal på 11,8 procent (8,3).

Orderingången landade på 233,9 miljoner euro (172,9), en ökning med 35,3 procent mot föregående år.

Pfeiffer rusade tvåsiffrigt när de preliminära siffrorna släpptes eftersom bland annat försäljningen var den starkaste i bolagets historia. Orderingången fick sig ett lyft av den höga efterfrågan på halvledarmarknaden.

Bolaget kom i samband med de preliminära siffrorna att också höja guidningen för 2021. Både omsättningstillväxten och ebit-marginalen väntas nu överstiga 10 procent.

Pfeiffer Vacuum Technology, MEURQ1-2021Q1-2020Förändring
Orderingång233,9172,935,3%
Nettoomsättning191,7153,325,0%
Rörelseresultat22,612,876,6%
Rörelsemarginal11,8%8,3%


http://media.finwire.com/media/FWM005EEDD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Pfeiffer Vacuum Technology

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Pfeiffer Vacuum Technology

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt