Nyhet

Philip Morris och Altrias tobaksenhet förbjuds i USA efter patent-mål

Tobaksbolagen Philip Morris och Altrias tobaksenhet, Iqos, förbjuds att säljas och importeras till USA av landets internationella handelskommission. Det skriver CNBC.

I ett patentmål drivet av konkurrenten RJ Reynolds fann handelskommissionen fann att tobaksenheten inträngde på två av bolagets patent. Philip Morris uppgav att man kommer överklaga beslutet och en talesman från Altria sa att de båda företagen arbetar med beredskapsplaner.

"Vi fortsätter att tro att RJR:s patent är ogiltiga och att Iqos inte kränker dessa patent", sa Altria i ett uttalande till CNBC.

Altria lanserade Iqos-enheten i USA för två år sedan, men började utveckla produkten för mer än ett decennium sedan, innan Philip Morris knoppades av från företaget. Enheten värmer tobak utan att bränna cigaretten, vilket är tänkt att ge användarna samma rusning av nikotin utan få i sig lika många toxiner som man får genom att röka en cigarett.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt