Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Philip Morris och Altrias tobaksenhet förbjuds i USA efter patent-mål

Tobaksbolagen Philip Morris och Altrias tobaksenhet, Iqos, förbjuds att säljas och importeras till USA av landets internationella handelskommission. Det skriver CNBC.

I ett patentmål drivet av konkurrenten RJ Reynolds fann handelskommissionen fann att tobaksenheten inträngde på två av bolagets patent. Philip Morris uppgav att man kommer överklaga beslutet och en talesman från Altria sa att de båda företagen arbetar med beredskapsplaner.

"Vi fortsätter att tro att RJR:s patent är ogiltiga och att Iqos inte kränker dessa patent", sa Altria i ett uttalande till CNBC.

Altria lanserade Iqos-enheten i USA för två år sedan, men började utveckla produkten för mer än ett decennium sedan, innan Philip Morris knoppades av från företaget. Enheten värmer tobak utan att bränna cigaretten, vilket är tänkt att ge användarna samma rusning av nikotin utan få i sig lika många toxiner som man får genom att röka en cigarett.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Altria Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt