Polyplank minskar omsättning och rörelseresultat under tredje kvartalet

Nyhet

Polyplank minskar omsättning och rörelseresultat under tredje kvartalet

Polyplank redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Polyplank bedömer att framtidsutsikterna för bolaget är goda på grund av marknadspotentialen inom fastighetssektorn samt konkurrensfördelar hos bolaget jämfört med konkurrerande bolags råvaror.

"Trots fortsatt coronapandemi så kommer helåret 2020 att bli mycket bättre än helåret 2019 men tyvärr sämre än prognostiserat. Skulle coronapandemin ”släppa greppet” skulle högst antagligen orderingången öka kraftigt i och med hur mycket vi har ”i pipeline” som är klart för beslut", skriver vd:n Cay Strandén.

Omsättningen sjönk 9,7 procent till 6,5 miljoner kronor (7,2).

Rörelseresultatet blev -1,2 miljoner kronor (-0,7).

Resultatet före och efter skatt var -1,4 miljoner kronor (-1,1).

Resultat per aktie hamnade på 0 kronor (0).

Likvida medel uppgick till 0,4 miljoner kronor (0,2).

Polyplank, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning6,57,2-9,7%
Rörelseresultat-1,2-0,7
Resultat före skatt-1,4-1,1
Nettoresultat-1,4-1,1
Resultat per aktie, kronor00
Likvida medel0,40,2100,0%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Polyplank

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Polyplank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev