Provide IT förbättrade resultatet i andra kvartalet, räknar med fortsatt tillväxt

Nyhet

Provide IT förbättrade resultatet i andra kvartalet, räknar med fortsatt tillväxt

Digitala produktionsbyrån Provide IT redovisar ökande omsättning och rörelsevinst under andra kvartalet i sitt räkenskapsår jämfört med samma period året innan. Bolaget förmedlar att det rör sig om ett rekordkvartal.

Omsättningen steg 13,5 procent till 5,9 miljoner kronor (5,2).

Rörelseresultatet blev 1,6 miljoner kronor (0,4), med en rörelsemarginal på 27,1 procent (7,7).

Resultatet efter skatt blev 1,2 miljoner kronor (0,3).

Resultat per aktie hamnade på 0,184 kronor (0,042).

Resultatförbättringen beror dels på starkare efterfråga samt en effektivisering av försäljningsarbetet. Vidare har kostnadsbesparingar bidragit.

Likvida medel uppgick till 12,3 miljoner kronor (4,1).

Vd Bawan Faraj skriver att man upplever fortfarande en god efterfråga på deras tjänster och förväntar sig fortsatt tillväxt under kommande kvartal.

Provide IT, MkrQ2-2020/2021Q2-2019/2020Förändring
Nettoomsättning5,95,213,5%
Rörelseresultat1,60,4300,0%
Rörelsemarginal27,1%7,7%
Nettoresultat1,20,3300,0%
Resultat per aktie, kronor0,1840,042338,1%
Likvida medel12,34,1200,0%

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Provide IT

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Provide IT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev