Qliro minskade förlusten i fjärde kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Qliro minskade förlusten i fjärde kvartalet

Betaltjänstbolaget Qliro redovisar högre intäkter och en minskad förlust under det fjärde kvartalet, jämfört med fjolårsperioden

De totala intäkterna uppgick till 99,8 miljoner kronor (87,5). Fjärde kvartalet är säsongsmässigt det starkaste för betalvolymer då det inkluderar både Black Week och julhandeln.

"I år har även covid-19 pandemin bidragit till en snabbare omställning från fysisk handel till e-handel. Fler konsumenter valde i år att tidigarelägga sin julhandel och transaktionsvolymerna utvecklades starkt framförallt under november månad. Det medförde en positiv effekt på intäkterna under kvartalet i jämförelse med fjärde kvartalet 2019 där en större andel av intäkterna kopplat till julhandeln och Black Week intäktsfördes under det första kvartalet 2020", säger vd Carolina Brandtman.

Räntenettot uppgick till 56,2 miljoner kronor (48,3).

Provisionsnettot blev 41,1 miljoner kronor (38,2).

Kreditförlusterna uppgick till 26,3 miljoner kronor (31,8).

"Den underliggande kreditkvaliteten var fortsatt stabil och inga negativa effekter på kunders generella betalningsförmåga noterades från covid-19 under kvartalet", skriver bolaget i rapporten.

Rörelseresultatet blev -17,2 miljoner kronor (-34,2).

Resultatet per aktie blev -15,5 kronor (-26,8).

Antal aktiva kunder ökade till 2,5 miljoner (2,1).

Qliro, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Intäkter99,887,514,1%
Räntenetto56,248,316,4%
Provisionsnetto41,138,27,6%
Kreditförluster-26,3-31,8
Rörelseresultat-17,2-34,2
Resultat per aktie, kronor-15,5-26,8
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWM005A828-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Qliro

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Qliro

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev