Quickoffice ska notera sig på Pepins i värdering om 51 miljoner kronor

Nyhet

{newsItem.title}

Quickoffice ska notera sig på Pepins i värdering om 51 miljoner kronor

Kontorshotellsbolaget Quickoffice ska notera sig på handelsplatsen Pepins till en total bolagsvärdering om 51 miljoner kronor. Noteringen sker för att finansiera fortsatt expansion, enligt ett pressmeddelande.

Quick Office sökte initialt 10-12 miljoner kronor av investerare men blev approcherade av Svea Ekonomi som ville ta hela emissionsbeloppet. Därför säljs även befintliga aktier för 4,1 miljoner kronor på Pepins för att bredda ägarbasen.

Teckningsperioden för personer utan förtur öppnar den 28 april klockan 17 och stänger den 18 maj. Bolaget nyttjar en först till kvarn-princip för teckning av aktien.

"Koncernen omsätter idag drygt 30 miljoner kronor per år och är lönsamma på ebitda-nivå även under 2020. Planenligt ska tre större enheter och fem mindre s.k. 'Homie'-enheter öppnas per år till och med 2024, vilket är anledningen till att bolaget söker externt kapital", skriver Quickoffice.

Två nya enheter planeras att öppna under 2020.

Ägandet av Quickoffice via Pepins sker genom målbolaget Quickoffice Holding som i sin tur äger aktier i bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev