Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rekordkvartal

Rekordkvartal för BTS som höjer utsikterna

Konsult- och utbildningsbolaget BTS redovisar en betydligt starkare rapport för andra kvartalet jämfört med samma period i fjol.

Omsättningen steg 49,1 procent till 480 miljoner kronor (322).

Ebita-resultat blev 82 miljoner kronor (12), med en ebita-marginal på 17,1 procent (3,7).

Rörelseresultatet blev 74,5 miljoner kronor (5,8), med en rörelsemarginal på 15,5 procent (1,8).

Resultatet före skatt var 71,1 miljoner kronor (1,4).

Resultatet efter skatt blev 49,8 miljoner kronor (1), och per aktie 2,58 kronor (0,05).

Det andra kvartalet är BTS bästa någonsin och bolaget höjer sina utsikter för helåret. Man ser nu att resultatet bedöms bli väsentligt bättre än 2020 och bättre än under 2019. Detta kan jämföras med förra rapporten när man angav att resultatet bedömdes bli väsentligt bättre än 2020 och i linje med 2019.

"Vi bedömer att efterfrågan på digitala lösningar kommer att öka och vi satsar väsentligt mer på produktutveckling av digitala lösningar under 2021. Våra mål är att möta nya behov hos våra kunder och att öka våra licensintäkter", säger vd Henrik Ekelund.

BTS, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning48032249,1%
EBITA8212
EBITA-marginal17,1%3,7%
Rörelseresultat74,55,8
Rörelsemarginal15,5%1,8%
Resultat före skatt71,11,4
Nettoresultat49,81
Resultat per aktie, kronor2,580,05


http://media.finwire.com/media/FWM006455D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BTS Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BTS Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.