Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Renewcell har framgångsrikt producerat viskosfilamentgarn av Circulose i industriell skala

Textilåtervinningsbolaget Renewcell har i samarbete med den kinesiska tillverkaren av viskosfilamentgarn, Yibin Hiest Fibre, framgångsrikt använt 100 procent Circulose-massa för produktion av viskosfilamentgarn i industriell skala. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

"Medan stapelfibrer tillverkade med Circulose har varit kommersiellt tillgängliga sedan 2019, öppnar filamentproduktion upp ytterligare produktsegment för 100 procent Circulose-fibrer bland sportkläder, som ersättning för polyesterfilament och bland lyxvaror som ersättning för silke", skriver Renewcell.

"Jag är glad att utöka den kommersiella Circulose-portföljen till att omfatta filamentgarn. Jag är också imponerad av Yibins innovationskapacitet och ser fram emot att fördjupa samarbetet och börja skicka Circulose filamentgarn till varumärkespartners under 2022. I Renewcells strävan att göra mode cirkulärt kommer vi att fortsätta arbeta tillsammans med ledande partners för att bevisa Circulose i olika textila tillämpningar”, kommenterar Patrik Lundström, vd för Renewcell.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Re:NewCell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Re:NewCell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.