Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

RentunderFoto: Unsplash.com

Rentunder minskade förlusten under första halvåret

Båttvättsbolaget Rentunders omsättning sjönk under första halvåret men samtidigt lyckades man också kapa förlusten jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen minskade till 3,8 miljoner kronor (4,1). Tappet beror på färre slutlevererade Bigwash jämfört med året innan.

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -0,8 miljoner kronor (-1,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,07).

Lönsamheten har förbättrats tack vare att bolaget kan ta bättre betalt för sina produkter och tjänster, uppger vd Mikael Alvén. Att man uppvisar fortfarande ett minusresultat beror på att omsättningen är otillräcklig för att bära bolagets fasta kostnader.

"Rentunder ser fram emot årets andra halvår då vi har installationer i Frankrike, Schweiz, Finland och USA planerade. Europamarknaden har utvecklats på ett mycket bra sätt, medan USA har gått långsammare, även om vi ser att framsteg inom försäljningsprocesser sker där hela tiden", säger Mikael Alvén.

Rentunder, MkrH1-2021H1-2020Förändring
Nettoomsättning3,84,1-7,3%
Rörelseresultat-0,8-1,4
Resultat före skatt-0,8-1,4
Nettoresultat-0,8-1,4
Resultat per aktie, kronor-0,02-0,07


http://media.finwire.com/media/FWS0064E94-table-1

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Rentunder

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Rentunder

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.