Rhovac anlitar finansiell rådgivare för potentiell transaktion avseende RV001
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rhovac anlitar finansiell rådgivare för potentiell transaktion avseende RV001

Forskningsbolaget Rhovac har anlitat den globala investeringsbanken Stifel Nicolaus Europe som sin finansiella rådgivare av en potentiell transaktions- eller partnerskapsaffär gällande läkemedelskandidaten RV001. Det framgår av ett pressmeddelande.

En sådan transaktion uppges vara avgörande för vidareutveckling och kommersialisering av RV001. Bolaget kommer söka en potentiell transaktion vid ett positiv resultat från den pågående kliniska fas IIb-studien, BRaVac i prostatacancer. Förväntad resultatavläsning är under första halvan av 2022.

"Rhovac är ett litet företag, men vår läkemedelskandidat RV001 har mycket stor potential. Ett större läkemedelsföretag har möjligheter att ta projektet vidare genom de sista utvecklingsstadierna, möjligen i flera cancerindikationer, till genomförandet av en global lansering av produkten. Under tiden som vår kliniska fas IIb-prövning fortfarande pågår, är det viktigt att vi planerar för framgång. Därför, med Stifel ombord som rådgivare tror vi oss ha det bästa möjliga teamet på plats för att säkra en affär som garanterar en snabb vidareutveckling av RV001, för de patienters skull som så småningom kan komma att dra nytta av vårt läkemedel, och även för att eftersträva att aktieägarna i Rhovac får en rättvis utdelning på sin investering i bolaget", kommenterar vd Anders Månsson.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CHOSA Oncology

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien CHOSA Oncology

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt