Riskaptiten blev bättre och bidrog till att Carnegie Corporate Bond ökade 0,8 procent i juli

Nyhet

Riskaptiten blev bättre och bidrog till att Carnegie Corporate Bond ökade 0,8 procent i juli

Fonden Carnegie Corporate Bond A steg 0,8 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 5,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Niklas Edman och Maria Andersson.

Enligt förvaltarna skapar brist på alternativ anledningar till att vara aktiv på sekundärmarknaden.

"Riskaptiten blir bättre och bättre och risktillgångar stiger överlag i pris när bristen på alternativ blir än mer påtaglig under sommarmånaderna. Detta skapar först ett uppdämt behov av material som när emissioner väl annonseras blir kraftigt övertecknade och därmed tillåts kreditmarginalen bli lägre, vilket i sin tur driver priserna i sekundärmarknaden högre".

I samband med att Catena Media amorterade sin obligation och levererade en stark kvartalsrapport valde förvaltarna att avyttra fondens position i innehavet.

Framöver fortsätter fonden att sitta på en diversifierad portfölj, enligt Edman och Andersson.

"Coronavirusets framfart skapar stor osäkerhet och även om vi sett viss återhämtning är kreditmarginalerna fortsatt kvar på attraktiva nivåer. Vi vidhåller dock vår konservativa ansats
med en balanserad och diversifierad portfölj med fokus på likviditet. Vi fortsätter att fokusera på
hållbara bolag vilket vi är övertygade om kommer att bidra till den långsiktiga avkastningen."

Vid månadsskiftet var fondens största emittenter Heimstaden, SBB, Storebrand, Verisure och Akelius.

Vid månadsskiftet hade 15,7 procent av fondens obligationer kreditbetyget AAA, 12 procent BBB och 10,3 procent BBB-.

Carnegie Corporate Bond A, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent0,8
Fond i år, förändring i procent-5,2

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev