Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

RNB

RNB och Coala Life ingår lock up-avtal kopplat till det omvända förvärvet

Klädbolaget RNB aviserade den 27 september ett omvänt förvärv av medicinteknikbolaget Coala Life genom en apportemission. Vissa aktieägare i Coala Life och RNB har nu ingått ett så kallat lock up-avtal med sedvanliga villkor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt avtalet förbinder sig ägare som kommer att inneha 51 procent av det totala antalet aktier i bolaget efter genomförande av förvärvet och de föreslagna skuldkonverteringar som bolaget kommunicerade den 15 oktober att inte utan föregående skriftligt medgivande från RNB sälja eller på annat sätt överlåta aktier i bolaget under en period om 360 dagar räknat från dagen då förvärvet genomförs. Åtagandet har även lämnats av personer som kommer att vara ledande befattningshavare i bolaget efter att förvärvet har genomförts.

Åtagandena omfattar sammanlagt 18,05 miljoner aktier i RNB, motsvarande 51,1 procent av aktierna i RNB efter det omvända förvärvet och skuldkonverteringarnas genomförande, med beaktande av den sammanläggning av aktier, omvänd split, med villkor 1:50, som föreslås fattas beslut om vid extra bolagsstämma i RNB den 29 oktober.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Coala-life

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Coala-life

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt