Rymdteknikfond ska börsnoteras i London - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Rymdteknikfond ska börsnoteras i London

Seraphim ska börsnotera sin fond som investerar i rymdteknik, Seraphim Space Investment Trust, på Londonbörsens huvudlista. Det rapporterar CityAm.

Ett prospekt om noteringen kommer att bli offentliggjort under de närmaste veckorna. Fonden blir världens första med fokus på rymdteknik att gå till börsen.

Seraphim är grundat 2016 men har först nyligen lanserat Seraphim Space Investment Trust. Denna kommer att förvärva en portfölj bestående av 19 såddinvesteringar i unga rymdteknikstartups som idag ägs av Seraphim Space Fund. I denna grupp ingår Arqit och Spire Global vilka båda är enhörningar, det vill säga bolag med miljardvärderingar.

Rymdteknik håller på att bli ett alltmer intressant investeringsområde i spåren av bland annat Spacex framgångar. På Stockholmsbörsen finns AAC Clyde Space och Gomspace som två exempel i branschen.

https://www.cityam.com/space-tech-investor-seraphim-announces-plans-for-london-ipo/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev