Rymdteknikfond ska börsnoteras i London
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rymdteknikfond ska börsnoteras i London

Rymdteknikfond

Seraphim ska börsnotera sin fond som investerar i rymdteknik, Seraphim Space Investment Trust, på Londonbörsens huvudlista. Det rapporterar CityAm.

Ett prospekt om noteringen kommer att bli offentliggjort under de närmaste veckorna. Fonden blir världens första med fokus på rymdteknik att gå till börsen.

Seraphim är grundat 2016 men har först nyligen lanserat Seraphim Space Investment Trust. Denna kommer att förvärva en portfölj bestående av 19 såddinvesteringar i unga rymdteknikstartups som idag ägs av Seraphim Space Fund. I denna grupp ingår Arqit och Spire Global vilka båda är enhörningar, det vill säga bolag med miljardvärderingar.

Rymdteknik håller på att bli ett alltmer intressant investeringsområde i spåren av bland annat Spacex framgångar. På Stockholmsbörsen finns AAC Clyde Space och Gomspace som två exempel i branschen.

https://www.cityam.com/space-tech-investor-seraphim-announces-plans-for-london-ipo/

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien AAC Clyde Space

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.