Safello har fått tummen upp för notering på First North - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Safello har fått tummen upp för notering på First North

Kryptobolaget Safello har fått tummen upp för sin ansökan om en notering på Nasdaq First North. I likhet med många andra aktier har börsoperatören villkoret att man når en spridning av aktieägandet före noteringen. Beräknad första dag för handel är den 12 maj.

Safello är ett mäklarföretag inom kryptovalutabranschen och erbjuder samt gör det möjligt för kunder att köpa och sälja ledande kryptovalutor.

”Safello har sedan 2013 stadigt byggt sin plattform för att påskynda användandet av kryptovalutor. Vår notering på Nasdaq First North Growth Market är en viktig milstolpe och ett kvitto på vårt fokuserade arbete att vara den trygga personen (Safe Fellow) att följa in i kryptoindustrin. Det är även ett bevis på mognaden för kryptovalutamarknaden som helhet”, säger vd Frank Schuil i en kommentar.

Teckningskursen är 13,50 kronor per aktie, vilket ger en pre-money värdering om cirka 235,6 miljoner kronor. Emissionen omfattar totalt 3 miljoner nya aktier vilket ger en utspädning om cirka 14,7 procent. Kassan kan stärkas med 40,5 miljoner kronor före emissionskostnader.

Ett antal institutionella investerare samt insiders kommer att teckna i emissionen som totalt är säkrad till cirka 80 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Safello

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Safello

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev