Saltx Technology bygger en reaktor med fluidiseringsteknik för energilagring med nanocoatat salt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Saltx Technology bygger en reaktor med fluidiseringsteknik för energilagring med nanocoatat salt

Saltx Technology utvecklar en urladdningsreaktorpilot för att skala upp energilagringslösningen med bolagets patenterade nanocoatade salt. Den nya reaktorn med fluidiseringsteknik byggs tillsammans med den globala teknologileverantören Sumitomo SHI FW och kommer att installeras vid ett värmeverk utanför Stockholm. Reaktorpiloten kommer att tas i drift i början av nästa år och testerna förväntas vara klara i det första kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

2019 byggde SaltX en pilotanläggning i Berlin med en reaktorsteknik baserad på en värmeskruvsteknik för lagring och utvinning av värmeenergi i form av ånga med bolagets patenterade nanocoatade salt. Efter testkörningarna i Berlin har företaget fokuserat på att förbättra processen med hjälp av fluidiseringsteknik.

- Det är ett viktigt steg för oss att verifiera fluidiseringstekniken - så att vi kan fortsätta förbereda oss för att skala upp tekniken och ta oss vidare i vår kommersialisering. Det kommer att bli en riktigt spännande tid de kommande månaderna, säger Carl-Johan Linér, vd för Saltx Technology.

100 kW-piloten kommer snart att verifieras i ett värmeverk som ett första steg. Därefter kommer tekniken att ytterligare skalas upp till 1 MW/th i ett större demonstrationsprojekt som delvis kommer att finansieras av Energimyndigheten

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SaltX Technology

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SaltX Technology

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt