Nyhet

Salzgitter

Salzgitter minskade förlusten mer än väntat under 2020 - guidar för 2021

Tyska ståljätten Salzgitter rapporterar en preliminär förlust före skatt på 200 miljoner euro för 2020. Det är något bättre än förlusten på 253,3 miljoner euro året innan och bolaget hade tidigare guidat för ett liknande resultat 2020.

Att 2020 blev bättre beror bland annat på den rigorösa krishanteringen och förbättrade affärsutvecklingen i det fjärde kvartalet, skriver bolaget.

På grund av just det generellt mer positiva sentimentet och skarpa prisökningen för valsat stål spår Salzgitter att försäljningen överstiger 8,5 miljarder euro under 2021 (7 miljarder euro 2020), och att resultatet före skatt blir inom positiva 150-200 miljoner euro.

Väntat för 2021 enligt Factset är en försäljning på 8,36 miljarder euro och ett resultat före skatt på 158 miljoner euro.

Bolaget släpper delårsrapporten för fjärde kvartalet den 15 mars.

https://www.dgap.de/dgap/News/adhoc/salzgitter-aktiengesellschaft-salzgitter-group-announces-preliminary-figures-the-financial-year-well-sales-and-profit-forecast-for-the-financial-year/?companyID=256&newsID=1418936

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Salzgitter

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Salzgitter

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt