Savelend klättrar 37 procent i premiärhandeln på First North - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Savelend klättrar 37 procent i premiärhandeln på First North

Fintechbolaget Savelend började i dag den 9 juni att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet YIELD.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som blev kraftigt övertecknad. Erbjudandet om 47,4 miljoner kronor tecknades till 323 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på 682 procent. Bolaget fick 1 220 nya aktieägare. Teckningskursen var 7,50 kronor per aktie.

Bolaget genomförde efter beslut på årsstämman den 26 april en riktad nyemission till styrelseledamöter och personer i ledningsgruppen om 2,85 miljoner kronor på samma villkor som i erbjudandet.

Savelend tillförs totalt 50,25 miljoner kronor före emissionskostnader som beräknas uppgå till 4,4 miljoner kronor. Av emissionslikviden avser 8,15 miljoner kronor kvittning av konvertibel. Bolaget tillförs därmed en total nettolikvid om 37,7 miljoner kronor efter avdrag för emissionskostnader och med beaktande av genomförd kvittning.

Aktien har hittills i dag handlas till 13,072 kronor som högst betalt och 10,00 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 10,30 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 37 procent jämfört med teckningskursen på 7,50 kronor per aktie. Aktier för 21 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 44,73 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 461 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SaveLend

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SaveLend

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev