Savelend klättrar 37 procent i premiärhandeln på First North
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Savelend klättrar 37 procent i premiärhandeln på First North

Savelend

Fintechbolaget Savelend började i dag den 9 juni att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet YIELD.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som blev kraftigt övertecknad. Erbjudandet om 47,4 miljoner kronor tecknades till 323 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på 682 procent. Bolaget fick 1 220 nya aktieägare. Teckningskursen var 7,50 kronor per aktie.

Bolaget genomförde efter beslut på årsstämman den 26 april en riktad nyemission till styrelseledamöter och personer i ledningsgruppen om 2,85 miljoner kronor på samma villkor som i erbjudandet.

Savelend tillförs totalt 50,25 miljoner kronor före emissionskostnader som beräknas uppgå till 4,4 miljoner kronor. Av emissionslikviden avser 8,15 miljoner kronor kvittning av konvertibel. Bolaget tillförs därmed en total nettolikvid om 37,7 miljoner kronor efter avdrag för emissionskostnader och med beaktande av genomförd kvittning.

Aktien har hittills i dag handlas till 13,072 kronor som högst betalt och 10,00 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 10,30 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 37 procent jämfört med teckningskursen på 7,50 kronor per aktie. Aktier för 21 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 44,73 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 461 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SaveLend

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SaveLend

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt