Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Serieförvärvaren

Serieförvärvaren Storskogen överväger börsnotering - siktar på europeisk expansion

Den förvärvsdrivna bolagsgruppen Storskogen överväger en notering på Stockholmsbörsen, för att finansiera en fortsatt förvärvsresa i Europa. Det rapporterar Bloomberg News.

Storskogen, som grundades 2012, förvärvar och driver lönsamma bolag med ledande positioner inom sin marknad. Bolagsgruppen består för närvarande av de tre segmenten handel, industri och tjänster och inom dessa ägs närmare 200 bolag.

Utöver den potentiella börsnoteringen tar Storskogen för närvarande in 2 miljarder kronor från privata investerare, i en kapitalrunda som värderar bolaget till 33 miljarder kronor. Bland ägarna i bolaget finns H&Ms styrelseordförande Karl-Johan Persson och Peter Wallenberg.

I årets första kvartal ökade Storskogen försäljningen med 40 procent till 2,9 miljarder kronor och rörelseresultatet med 60 procent till 232 miljoner kronor. Vidare har serieförvärvaren under de senaste sex månaderna köpt 50 bolag och påbörjat sin expansion utanför de nordiska länderna, med förvärv i Storbritannien och Schweiz.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Storskogen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Storskogen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt