Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Serieförvärvaren

Serieförvärvaren Storskogen överväger börsnotering - siktar på europeisk expansion

Den förvärvsdrivna bolagsgruppen Storskogen överväger en notering på Stockholmsbörsen, för att finansiera en fortsatt förvärvsresa i Europa. Det rapporterar Bloomberg News.

Storskogen, som grundades 2012, förvärvar och driver lönsamma bolag med ledande positioner inom sin marknad. Bolagsgruppen består för närvarande av de tre segmenten handel, industri och tjänster och inom dessa ägs närmare 200 bolag.

Utöver den potentiella börsnoteringen tar Storskogen för närvarande in 2 miljarder kronor från privata investerare, i en kapitalrunda som värderar bolaget till 33 miljarder kronor. Bland ägarna i bolaget finns H&Ms styrelseordförande Karl-Johan Persson och Peter Wallenberg.

I årets första kvartal ökade Storskogen försäljningen med 40 procent till 2,9 miljarder kronor och rörelseresultatet med 60 procent till 232 miljoner kronor. Vidare har serieförvärvaren under de senaste sex månaderna köpt 50 bolag och påbörjat sin expansion utanför de nordiska länderna, med förvärv i Storbritannien och Schweiz.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Storskogen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Storskogen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt