Skämtvalutan Dogecoin drar 300 procent på en vecka - nu värt 39 miljarder dollar

Nyhet

{newsItem.title}

Skämtvalutan Dogecoin drar 300 procent på en vecka - nu värt 39 miljarder dollar

Kryptovalutan Dogecoin, som initialt startades som ett skämt, har nu stuckit över 300 procent på en vecka och dess samlade värde överstiger nu 39 miljarder dollar. Det framgår av Coinmarketscaps data.

Den kraftiga uppgången har bland annat lett till att en Reddit-användare blivit dogecoinmiljonär, och många börjar nu bli oroliga för att den otroliga prisuppgången är tecken i tiden på en potentiell bubbla i kryptomarknaden.

Teslas vd Elon Musk twittrade en bild med texten "Doge skäller mot månen" vilket även kan ha påverkat kursen. Han har tidigare kallat skämtvalutan för sin favorit bland kryptovalutorna.

- Dogecoins uppgång är ett klassiskt exempel av "greater fool theory" i all sin ära, säger Freetrade-analytikern David Kimberley till CNBC.

Teorin menar att värdet på något beror på om du kan sälja det för ett högre pris vid ett senare tillfälle.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev