Nyhet

Skoföretaget

Skoföretaget Allbirds har mött stor investeraraptit inför IPO

Skotillverkaren Allbirds börjar handlas på Nasdaqbörsen på onsdag. Bolaget har inför noteringen dragit in över 300 miljoner dollar efter att ha prissatt aktien högre än det aviserade teckningsintervallet.

Bolaget säljer 20,2 miljoner aktier för 15 dollar styck, efter att ha erbjudit 19,2 miljoner aktier inom intervallet 12-14 dollar.

Att det såldes mer aktier och till ett högre pris beror på att investerarna uppskattar bolagets betoning på hållbarhet. Det uppgav Joey Zwillinger, medgrundare och delad-vd, till CNBC.

Allbirds sourcar sina produkter på ett hållbart sätt vilket exponerade det till fler "kapitalfickor", sade Joey Zwillinger. "Folk såg det genuina och autentiska ledarskap som vi sätter på ESG", fortsatte han.

ESG betyder hållbarhet och står för Environmental, Social & Governance.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt