Nyhet

Slitevind vänder till förlust

Vindkraftsföretaget Slitevind rapporterar för det tredje kvartalet ett betydande omsättningstapp och förlust jämfört med samma period året innan.

Omsättningen sjönk 17,4 procent till 17,1 miljoner kronor (20,7).

Ebitda-resultat blev 8,9 miljoner kronor (13,5), med en ebitda-marginal på 52,0 procent (65,2).

Rörelseresultatet blev -1,8 miljoner kronor (4,2).

Resultatet både före och efter skatt var -4,9 miljoner kronor (1,0).

"De rörliga elpriserna har för tredje kvartalet varit något bättre än under andra kvartalet men vi befinner oss fortfarande på historiskt låga nivåer. Resultatet är något bättre än andra kvartalet men till följd av låga elpriser klart sämre än tredje kvartalet föregående år vilket resulterar i underskott på ebitnivå och som resultat före skatt", säger vd Jonas Dahlström.

Produktionen under kvartalet uppgick till 60 GWh (52,5 GWh). Detta är i linje med bolagets förväntningar, uppger Dahlström.

Slitevind, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning17,120,7-17,4%
EBITDA8,913,5-34,1%
EBITDA-marginal52,0%65,2%
Rörelseresultat-1,84,2
Rörelsemarginal20,3%
Resultat före skatt-4,91,0
Nettoresultat-4,91,0

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Slitevind

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Slitevind

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt