Nyhet

Smoltek

Smoltek ökar förlusten under första kvartalet, ser goda möjligheter för samarbetsavtal

Nanoteknikbolaget Smoltek redovisar en ökad förlust i det första kvartalet efter en högre kostnadsbild.

Omsättningen sjönk till 0,1 miljoner kronor (0,4).

Rörelseresultatet blev -7,0 miljoner kronor (-4,0).

Resultatförsämringen uppges bero på en högre kostnadsbild som kan till stor del förklaras av ett fortsatt arbete mot kommersialisering av bolagets CNF-MIM-teknologi samt en breddning till flera marknader och tillämpningar.

Resultatet efter skatt blev -7,0 miljoner kronor (-4,0).

Resultat per aktie hamnade på -0,73 kronor (-0,59).

Likvida medel uppgick till 79,2 miljoner kronor (22,8).

Bolagets tillförordnade vd:n Marie Landfors skriver i en kommentar till rapporten att framtiden ser sammantaget mycket ljus ut för Smoltek.

"Det gäller såväl för vår verksamhet inom Smoltek Semi (mikroelektronik och halvledare) som för våra fokusområden inom Smoltek Innovation (energilagring, elektrolysörer till vätgasproduktion och bioelektroder till biotekniksektorn). Här finns goda möjligheter att nå fram till ett eller flera samarbetsavtal för den fortsatta utvecklingen redan under 2021, och jag räknar med att kunna berätta mer utförligt om dessa fokusområden under resten av året", kommenterar bolagschefen.

Landfors ser det som sin högsta prioritet att fortsätta utveckla organisationen så att bolaget utrustas med den kompetens och de verktyg som behövs för att nå kommersialisering och produktion.

"Min bakgrund inom processindustrin gör att jag har med mig viktiga erfarenheter inom det här området, och jag ser att en resursförstärkning inom verksamheten behövs för att vi ska klara av att driva flera utvecklingsprojekt parallellt", skriver vd:n.


Smoltek, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning0,10,4-75,0%
Rörelseresultat-7,0-4,0
Nettoresultat-7,0-4,0
Resultat per aktie, kronor-0,73-0,59
Likvida medel79,222,8247,4%


http://media.finwire.com/media/FWS005E2D8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smoltek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smoltek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt