Softbank-backade Grab redo för världens hittills största spac-fusion - FT

Nyhet

{newsItem.title}

Softbank-backade Grab redo för världens hittills största spac-fusion - FT

Softbank-backade Grab, som är Sydostasien högst värderade startupbolag, är redo att genomföra världens hittills största spac-fusion med ett av Altimeter Capitals spac-bolag. Det säger insatta källor till Financial Times.

Transaktionen hade värderat det singaporianska bolaget till totalt 35 miljarder dollar i ett avtal som väntas tillföra 2,5 miljarder dollar till kassan. Det kan jämföras med tidigare finansieringsrundor där värderingen legat på strax över 16 miljarder dollar.

Avtalet skulle kunna tillkännages så snart som denna veckan.

Grab ökade sina intäkter, som kommer från taxiapptjänsten, matleveranser och finansiella tjänster, med 70 procent under 2020 och fick nyligen en digital banklicens i Singapore.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev