Spiltan ska byta till den nya marknadsplatsen NGM Pepmarket som lanseras i höst

Nyhet

{newsItem.title}

Spiltan ska byta till den nya marknadsplatsen NGM Pepmarket som lanseras i höst

Investmentbolaget Spiltan kommer att byta marknadsplats till NGM Pepmarket som lanseras ihop av marknadsplatserna NGM och Pepins i höst. Det framgår av ett pressmeddelande.

NGM och Pepins har tillsammans utvecklat ett nytt segment på NGM:s marknadsplats kallat NGM Pepmarket. Pepmarket är en marknadsplats med veckovis aktiehandel som på ett enklare sätt ska främja långsiktiga investeringar och tillgängliggöra kapital. PepMarket förväntas lanseras i höst. Handeln kommer att ske veckovis på tisdagar.

Bytet innebär att investerare kommer att kunna handla veckovis i Spiltan istället för nuvarande månadsvis i dagens handel på Pepins.

Därutöver kommer listbytet möjliggöra att ISK-sparare kan handla med Spiltans aktie. Spiltan har idag 5 500 aktieägare.

NGM Pepmarket kommer att ha samma marknadskrav som Nordic SME, det vill säga ett bolag måste bland annat ha en free float på minst 10 procent och minst 300 aktieägare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev