Nyhet

Spotlight

Spotlight beslutar att avnotera Iapotek med sista handelsdag 26 maj

Spotlight Stock Market har beslutat att detaljhandelsbolaget Iapotek ska avnoteras från marknadsplatsen. Sista handelsdag blir den 26 mars. Det skriver Spotlight i ett marknadsmeddelande.

Iapotek placerades den 12 februari på observationslistan eftersom Spotlight bedömde att bolaget och dess verksamhet genomgick en väsentlig förändring.

Spotlight beslutade den 16 februari att Iapotek skulle genomgå en ny noteringsprövning som villkor för bolagets fortsatta notering. Syftet med noteringsprövningen var att säkerställa att Iapotek uppfyllde samtliga noteringskrav.

"Spotlight har därav på sedvanligt sätt prövat huruvida bolaget uppfyller Spotlights noteringskrav. Spotlight bedömer att bolaget inte uppfyller värdepappersmarknadens krav på sundhet och att fortsatt notering riskerar att skada förtroendet för värdepappersmarknaden och Spotlight. Det är därmed inte möjligt att låta Iapotek vara fortsatt noterat varmed bolagets aktie kommer att avnoteras", skriver Spotlight som motivering.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om iApotek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien iApotek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt