Stark börspremiär för Roblox - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Stark börspremiär för Roblox

Spelplattformen Roblox genomförde under onsdagen en direktnotering på New York-börsen och det blev en klart positiv start. Aktien öppnade vid 64,50 dollar vilket kan jämföras med referenspriset som var 45 dollar.

Under dagen handlades aktien mellan 60,50 och 74,83 dollar för att stänga vid 69,50 dollar. Det ger bolaget ett marknadsvärde på cirka 38,3 miljarder dollar, enligt CNBC. Vid en finansieringsrunda i januari värderades bolaget till 29,5 miljarder dollar.

Inkluderat för så kallade restricted stock units, som senare kan konverteras till aktier, är företaget värt 45,3 miljarder dollar vid stängningskursen.

Under förra året ökade Roblox intäkterna med 82 procent till 923,9 miljoner dollar, men samtidigt utökades nettoförlusten till 253,3 miljoner dollar.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Roblox

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Roblox

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev