Nyhet

Stocks

Stocks in Play - SBB backar efter reviderade siffror för 2021

Stockholmsbörsen har inlett oregelbundet på måndagen med nedgångar för SBB som i fredags kväll aviserade reviderade siffror för 2021. Flera rekommendationer ger avtryck i kurserna.

Efter knappt 10 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,34 procent till 2 112,48. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,34 procent som lägst och 0,34 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 0,24 procent.

AktieKursförändringKommentar
Tobii Dynavox5,9%Dagens industri ser uppsida 50 procent, rekommenderar köp
Lammhults4,5%Börsveckan ger köpråd
Truecaller3,3%Börsveckan ger köpråd
Securitas2,3%Pareto höjer till köp från behåll
Better Collective1,7%Affärsvärlden rekommenderar köp
H&M0,5%Bryan Garnier sänker till neutral (köp), Börsveckan ger köpråd
Swedbank0,2%Citigroup höjer till köp (neutral)
Embracer0,0%Goldman Sachs återupptar bevakning med neutral
Essity−0,5%Handelsbanken sänker kort rekommendation till behåll (köp), sänker lång rekommendation till market perform (outperform)
Mips−1,8%Handelsbanken sänker kort rekommendation till behåll (köp), sänker lång rekommendation till market perform (outperform)
Electrolux−1,8%Handelsbanken sänker kort rekommendation till behåll (köp), upprepar lång rekommendation outperform
Nordnet−2,0%Nettosparande 5,4 miljarder kronor i mars, lägre än 6,5 miljarder i februari
SBB−2,8%Skriver ned resultatet 2021 med 247 miljoner kronor, har intagit en mer konservation värdering av tilläggsköpeskillingar
Avanza−3,5%Nettoinflödet låg på 3,5 miljarder i mars, ned 27 procent mot februarinivån


http://media.finwire.com/media/FWM0071B76-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt