Nyhet

Stockwik tillträder förvärvet av Sundisol

Investmentbolaget Stockwik har idag den 22 oktober tillträtt förvärvet av Sundisol och den fastighet från vilken Sundisols verksamhet bedrivs. Samtliga aktier i Sundisol och fastighetsbolaget har förvärvats. Förvärvet aviserades den 20 oktober, enligt ett pressmeddelande.

Sundisol är ett bolag med inriktning på installation av akustikplattor och undertak. Sundisol är beläget i Sundsvall och omfattar elva anställda. Verksamheten har bedrivits sedan 1973.

Sunidison har på rullande tolv månader en omsättning på 23,4 miljoner kronor med ett ebitda-resultat på 3,8 miljoner kronor. Fastighetsbolagets hyresintäkter var 0,7 miljoner kronor och ebitda-resultat 0,6 miljoner kronor.

Köpeskillingen för Sundisol är 17 miljoner kronor på skuldfri basis, varav 15 miljoner kronor erläggs kontant och 2 miljoner kronor genom revers med 3 års löptid och 3 procents ränta. Säljaren har förbundit sig att förvärva aktier i Stockwik för 1,0 miljon kronor av köpeskillingen.

Köpeskillingen för fastigheten uppgår till 7,5 miljoner kronor på skuldfri basis och erläggs kontant.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stockwik Förvaltning

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stockwik Förvaltning

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt