Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Storägaren Folketrygdfondet tycker att Nordax bud på Bank Norwegian är för lågt

Storägaren Folketrygdfondet tycker att Nordax bud på Bank Norwegian är för lågt. Det skriver den norska finanstidningen E24. Fonden äger idag 8,69 procent av aktierna i den norska banken.

- Vår bedömning är att budet är för lågt och vi kommer inte att acceptera det, säger fondens aktiedirektör Nils Bastiansen till E24.

Styrelsen för Bank Norwegian har hittills rekommenderat erbjudandet från Nordax, med förbehållet att deras rekommendation kan dras tillbaka "om ett bättre och mer bindande erbjudande skulle tas emot".

De större aktieägarna Nordic Capital och Sampo, med 16,4 respektive 6,33 procent av aktierna, har accepterat budet.

Försäljningen kommer endast slutföras om Nordax lyckas köpa hela banken, det vill säga om de får en acceptans om 90 procent av aktierna så att de kan tvångsinlösa resten.

Nordax erbjudna pris på 105 norska kronor per aktie är slutligt. Tidsfristen för att acceptera budet löper ut den 6 september.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.