Nyhet

Svårförklarlig

Svårförklarlig rabatt på spac-bolaget APAC - Di

Sverige har fått sitt femte noterade spac-bolag och en sjätte inriktad på kryptovalutor är redan på väg. Tillströmningen till trots har ingen presenterat någon affär och på börsen kom den initiala glädjen snabbt av sig. Samtidigt handlas det kändistäta spac-bolaget APAC till en svårförklarlig rabatt, skriver Dagens industri i en analys.

APAC noterades i maj och handlas nu 4 procent lägre än teckningskursen på 100 kronor. Aktien har gått sämst av de fyra spac-bolagen som noterats på Nasdaq Stockholm i år. Här finns kändisar representerade som investeraren Richard Båge, börsveteranen Bengt Baron, fastighetskungen Rutger Arnhult och fondförvaltaren Simon Blecher.

"Mot bakgrund av att så lite är känt kring de investeringsprocesser som pågår i de olika spac-bolagen, ter sig nedgången som något av julens mysterium", skriver tidningen om APAC som varit nere kring 95 kronor de senaste dagarna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aligro Planet SPAC

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aligro Planet SPAC

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt