Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sweco vinner järnvägsuppdrag till ett värde av 9,6 miljoner euro i Finland

Teknikkonsulten Sweco har erhållit uppdrag till ett värde av 9,6 miljoner euro i Finland kopplade till landets projekt Entimmeståget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Entimmeståget är ett projekt som ska förkorta restiden mellan Helsingfors och Åbo.

Sweco ska på beställning av Åbo stad arbeta ​med detaljplanering och utformning av järnväg samt elprojektering för det nya dubbelspåret Kuppis-Åbo. Det omfattar även en ombyggnad av Åbo centralstations passagerar- och godsbangårdar, samt planering av den nya direktlinjen Esbo-Salo.

"Det är ett spännande projekt för oss på Sweco att medverka i design av stations- och järnvägsförbindelser i hjärtat av den tredje största stadsregionen i Finland, och där vi bidrar på ett konkret sätt med hållbarhetsaspekter inom många olika teknikgrenar" säger Jori Lehtikangas, regionchef för spårkonstruktion vid Sweco Finland.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sweco

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sweco

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt