Synact Pharma genomför en företrädesemission på 150 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Synact Pharma genomför en företrädesemission på 150 miljoner kronor

Forskningsbolaget Synact Pharmas styrelse har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare om 150 miljoner kronor före emissionskostnader på 24 miljoner kronor. Företrädesemissionen är säkerställd till 100 procent. Det finns även en övertilldelningsoption i form av en riktad nyemission om högst 25 miljoner kronor före emissionskostnader på 2 miljoner kronor under förutsättning att företrädesemissionen fulltecknas. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionslikviden kommer att användas för genomförande av ytterligare klinisk fas 2-utveckling med AP1189 i reumatoid artrit (RA), fortsatt utveckling av AP1189 i njursjukdom med en modifierad studieuppsättning, övriga forsknings- och utvecklingsaktiviteter relaterade till AP1189 och nya kemiska molekyler samt för generella administrationskostnader. Bolaget avser att under 2022 starta två ytterligare kliniska fas 2-studier i RA med AP1189.

Villkoren i nyemissionen är 1:11, innebärande att elva befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 63 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive rätt till teckningsrätt är den 31 mars och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 1 april. Teckningstiden löper från 6 april till 22 april och handel med teckningsrätter pågår från 6 april till 19 april.

Delårsrapporten för det första kvartalet 2022 kommer som följd av nyemissionen att senareläggas till den 30 maj istället för den 6 maj, som tidigare kommunicerats.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SynAct Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SynAct Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt