Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Synact Pharma genomför en företrädesemission på 150 miljoner kronor

Forskningsbolaget Synact Pharmas styrelse har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare om 150 miljoner kronor före emissionskostnader på 24 miljoner kronor. Företrädesemissionen är säkerställd till 100 procent. Det finns även en övertilldelningsoption i form av en riktad nyemission om högst 25 miljoner kronor före emissionskostnader på 2 miljoner kronor under förutsättning att företrädesemissionen fulltecknas. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionslikviden kommer att användas för genomförande av ytterligare klinisk fas 2-utveckling med AP1189 i reumatoid artrit (RA), fortsatt utveckling av AP1189 i njursjukdom med en modifierad studieuppsättning, övriga forsknings- och utvecklingsaktiviteter relaterade till AP1189 och nya kemiska molekyler samt för generella administrationskostnader. Bolaget avser att under 2022 starta två ytterligare kliniska fas 2-studier i RA med AP1189.

Villkoren i nyemissionen är 1:11, innebärande att elva befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 63 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive rätt till teckningsrätt är den 31 mars och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 1 april. Teckningstiden löper från 6 april till 22 april och handel med teckningsrätter pågår från 6 april till 19 april.

Delårsrapporten för det första kvartalet 2022 kommer som följd av nyemissionen att senareläggas till den 30 maj istället för den 6 maj, som tidigare kommunicerats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SynAct Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SynAct Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt