Synact Pharma tog in fel typ av patienter i första delen av RESOLVE-studien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Synact Pharma tog in fel typ av patienter i första delen av RESOLVE-studien

Forskningsbolaget Synact Pharmas oberoende granskning av del A i sin RESOLVE-studie har visat på att man i stor grad tagit in fel patienter till studien.

"Nuvarande internationella behandlingsriktlinjer (ACR 2021; EULAR 2022) rekommenderar att man implementerar andra linjens behandling hos patienter som har ofullständig respons på MTX efter 3 till 6 månaders behandling. Majoriteten av patienterna i Resolve del A passade inte in i denna behandlingsstrategi, utan var mer kroniska patienter som i många fall behandlats i åratal på ett icke-optimala sätt, vilket sannolikt förklarar den höga placeboeffekten som rapporterades", säger Thomas Jonassen, CSO för Synact Pharma.

Studien som nu genomförs visar att två tredjedelar av patienterna hade behandlats med MTX i mer än ett år vid tidpunkten för rekryteringen, där de flesta patienterna hade behandlats i mer än två år. Endast fem av de rekryterade patienterna hade en sjukdomshistoria där MTX-behandling inletts inom sex månader efter RA-diagnos.

Totalt ingick 125 patienter, varav 107 slutförde Resolve del A enligt protokollet med dagliga doser av placebo, 60 mg, 80 mg eller 100 mg resomelagon under 4 veckor i tillägg till en stabil dos av metotrexat.

Thomas Jonassen fortsätter.

"Vi vet från EXPAND-studien att behandling med resomelagon bör sättas in hos patienter med tecken på systemisk inflammation som företrädesvis befinner sig tidigt i sitt sjukdomsförlopp. EXPAND-studien visade också tydligt att behandlingseffekten i den relevanta patientgruppen utvecklades under hela den 12 veckor långa behandlingsperioden. Avsaknaden av behandlingseffekt av substansen i den aktuella studien är därför sannolikt påverkad av heterogeniteten i den rekryterade patientgruppen och den korta behandlingsperioden.",

Eftersom RESOLVE del A inte kunde identifiera de doser av resomelagon som skulle användas i del B av RESOLVE-studien, en 12-veckors fas 2b-studie i DMARD-IR-patienter, kommer fas 2b-utvecklingen av resomelagon i DMARD-IR-patienter att skjutas upp tills resomelagon har testats i relevanta patienter, dvs ha testats som ett 12-veckors alternativ för andra linjens behandling av patienter med RA som inte svarat fullständigt på första linjens behandling med MTX, primär DMARD-IR, skriver Synact Pharma.

Företaget för diskussioner med den CRO som genomförde RESOLVE del A-studien. Tjänsten var en fullservice CRO. Diskussionen syftar till att få studien vederbörligen rapporterad och projektet tillbaka på rätt spår på effektivast möjliga sätt.

Studien visade dock sammanfattningsvis en mycket hög placeboeffekt med ACR20, det primära effektmåttet, som nådde cirka 50 procent efter en månad och med lägre uppnådda siffror i de tre aktiva grupperna. Resomelagon fortsatte att vara generellt sett säkert och tolererades väl jämfört med placebo. En allvarlig biverkning inträffade.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SynAct Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SynAct Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt