Take-Two Interactive slår prognoserna, höjer helårsguidningen

Nyhet

{newsItem.title}

Take-Two Interactive slår prognoserna, höjer helårsguidningen

Spelbjässen Take-Two Interactive, känt för bland annat GTA-serien, redovisar en omsättning och vinst för det tredje kvartalet som är över förväntan.

Omsättningen uppgick till 860,9 miljoner dollar (888). Justerat var omsättningen, net bookings, 814,3 miljoner dollar. Utfallet kan jämföras med förväntade 757 miljoner dollar från en analytikerkonsensus från Factset.

Bolagets net bookings kom in på 814,3 miljoner dollar (888,2).

Resultat per aktie hamnade på 1,57 dollar (1,63), vilket är 63,5 procent bättre än väntade 0,96 dollar.

På grund av det starka kvartalet höjer bolaget årsprognosen för net bookings. Dessa förväntas nu uppgå till rekordhöga 3,37-3,42 miljarder dollar.

Aktien föll dock med 5,2 procent i efterhandeln.

Take-Two Interactive, MUSDQ3-2020/2021KonsensusFörändring mot konsensusQ3-2019/2020Förändring
Nettoomsättning860,975713,7%888-3,1%
Resultat per aktie, USD1,570,9663,5%1,63-3,7%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM0059FF3-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Take Two Interactive Software

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Take Two Interactive Software

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev