Tallinks passagerartrafik ökade med 27,6 procent i september - men Q3 sämre än 2020
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tallinks passagerartrafik ökade med 27,6 procent i september - men Q3 sämre än 2020

Tallink Grupp, som trafikerar flera svenska städer, ökade antalet passagerare med 27,6 procent i september, jämfört med samma period föregående år. Totalt för det tredje kvartalet var siffrorna sämre än för samma kvartal 2020. Det framgår av ett pressmeddelande. Totalt reste 310 265 passagerare med rederiet under förra månaden. Antalet fraktenheter ökade med 4,0 procent och antalet passagerarbilar ökade också med 4,0 procent.

Summerat för det tredje kvartalet transporterade rederiet cirka 1,14 miljoner passagerare, vilket är en minskning med 13 procent jämfört med samma period i fjol. Antalet transporterade fraktenheter minskade med 1,1 procent och antalet personbilar minskade med 16,8 procent.

För att effektivisera verksamheten beslutade företaget nyligen om att tillfälligt avbryta trafiken för fartygen Silja Europa, Baltic Queen och Silja Serenade efter jullovet i januari 2022. Den förstnämnda kommer emellertid bedriva ett antal specialkryssningar under avbrottet.

"De tre kvartalen för 2020 respektive 2021 har varit nästan en spegelbild av varandra: medan resultatet för den första delen av tredje kvartalet 2020 blev ganska positivt efter att restriktionerna upphävdes, och andra delen negativt på grund av hotet om en andra våg av covid-19, så har passagerarsiffrorna för den första delen av Q3 i år varit ganska modest på grund av pågående restriktioner. Först nu i september ser vi ett ökat antal bokningar", säger vd Paavo Nõgene i en kommentar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tallink Grupp

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tallink Grupp

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt