Nyhet

Tectona Capital vänder till förlust i första halvåret, drabbas hårt av lock down i Panama

Investeringsföretaget Tectona Capital vänder till förlust i första halvåret 2020 jämfört med vinst motsvarande period i fjol.

Nettoomsättningen steg 8,3 procent till 1,3 miljoner kronor (1,2).

Rörelseresultatet blev -0,2 miljoner kronor (0,4).

Resultatet före och efter skatt var -0,4 miljoner kronor (0,3). Resultat per aktie hamnade på -0,027 kronor (0,022).

Tectona fokuserar främst på att investera i fastigheter för uthyrning i centrala Panama City.

Panama valde att stänga ner landet, lock down,till följd av coronapandemin vilket drabbar
ekonomin hårt. Vakansgraden ökar i slutet av halvåret och är vid halvårsskiftet 18 procent

Ny temporär lagstiftning har införtts med anledning av corona vilket innebär att fastighetsägare
inte har juridisk möjlighet att vräka hyresgäster.

Vakansgraden har fortsatt att öka och är per den 25 augusti 32 procent. Av bolagets hyresgäster är det 27 procent som inte betalar full hyra för augusti månad. På grund av den svåra arbetssituationen med lock down stiger hyresintäktsbortfallet efter halvårsskiftet och för augusti ser hyresintäkterna ut att bli mindre än hälften av normal hyresintäkt.

- Kommande händelseutveckling är svårbedömd men min bedömning är att vi har sett det värsta av krisen. Min bedömning är att hyresintäkter kan fortsätta att minska en del kommande månader för att sedan plana ut och öka runt årsskiftet. I takt med att landet successivt öppnar upp igen är det vår förhoppning att återfå tidigare hyresgäster och att vi får en friare rörelse på hyresmarknaden. Vi har genomfört en del åtgärder i syfte att förbättra likviditeten och minska kostnader. Trots den försämrade situationen är min bedömning är att bolaget har en god finansiell ställning och likviditet Det finns resurser att klara en sämre utveckling och även vid ett sämre scenario finns inget omedelbart behov av likviditet, kommenterar Johan Skålén, vd i Tectona Capital i delårsrapporten.

Tectona Capital, MkrH1-2020H1-2019Förändring
Nettoomsättning1,31,28,3%
Rörelseresultat-0,20,4
Rörelsemarginal33,3%
Resultat före skatt-0,40,3
Nettoresultat-0,40,3
Resultat per aktie, kronor-0,0270,022

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tectona Capital

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tectona Capital

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt