Nyhet

Teknologi och finans drog ner avkastningen - AXA WF Defensive Optimal Income minskade 0,4 procent i september

Fonden AXA WF Defensive Optimal Income F EUR minskade 0,4 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden minskat 1,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna uppger att marknadens fokus fortsatt är riktat mot coronavirusets utveckling, där den ekonomiska återhämtningen i hög grad hänger ihop med smittospridningen och de åtgärder som tas.

Trots osäkerheten kring både coronaviruset och det amerikanska presidentvalet menar förvaltarna att utsikterna på aktiemarknaden ändå är någorlunda positiva, då man tror att bolagens rapporter för det tredje kvartalet blir starka.

Fondens huvudsakliga negativa bidragsgivare blev i september innehaven inom finans och teknologi. Inför framtiden skriver förvaltarna att man behåller sin övervikt mot aktier.


AXA WF Defensive Optimal Income F EUR, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent-0,4
Fond i år, förändring i procent-1,8

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Axa

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Axa

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt