Nyhet

Telecom

Telecom Italia backar på vd-avhopp och pessimistisk analys

Telecom Italias vd Luigi Gubitosi avgår samtidigt som bolaget är aktuellt för ett uppköp från private equity-jätten KKR.

Gubitosi ersätts med Paolo Sapienza och bolaget påbörjar granskningen av KKR:s icke-bindande indikation på intresse, heter det i ett pressmeddelande.

Separat har Banca Akros kommit med en analys i vilken rekommendationen för Telecom Italia sänks till neutral från köp, riktkursen upprepad på 0,51 euro per aktie. Telecom Italia har tidigare lyft på uppgifter om att KKR kan komma att sockra sitt initiala bud. Senast har också Bloomberg News rapporterat om att KKR planerar att buda ihop med branschkollegan CVC.

Men enligt Banca Akros är en KKR-affär alltifrån säker givet bland annat ledningsosäkerheten och den politiska faktorn.

Om affären däremot drivs igenom blir den i så fall det största utköpet som private equity-aktörer någonsin gjort i Europa. Telecom Italias storägare Vivendi har tidigare sagt nej till KKR:s bud på 0,505 euro per aktie.

Telecom Italia backar 1,9 procent under måndagen efter att ha varit som mest ned 4,8 procent.

https://www.gruppotim.it/en/press-archive/corporate/2021/PR-CdA-TIM-26112021-en.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Telecom Italia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Telecom Italia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt