Tellus Midas - Jan Petersson lämnar efter 14 år som förvaltare och Bo Pettersson tar över

Nyhet

Tellus Midas - Jan Petersson lämnar efter 14 år som förvaltare och Bo Pettersson tar över

Fonden Tellus Midas steg 0,1 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 34,0 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden minskade aktieandelen under september till 68 procent, jämfört med 81 procent månaden innan. I samband med neddragningen av aktier, så valde Tellus att sälja
sex aktier i sin helhet.

Aktier som fick lämna portföljen blev det norska vätgasbolaget Nel, det franska vårdbolaget Orpea, de argentinska e-handelsbolaget Mercadolibre, och Netflix. Andra bolag som fått lämna är den tyska banken Deutsche bank och det svenska medicinteknologibolaget Biovica.

Vid månadens slut var fondens största innehav Quantafuel, Bayn Europe och Kinnevik.

Fondförvaltaren Jan Petersson lämnar efter sina 14 år som förvaltare och Bo Pettersson tar över.

"I samband med att jag lämnar Tellus Fonder, vill jag hälsa Bo Pettersson välkommen som
ny förvaltare. Bo har en aktieerfarenhet som sträcker sig till tidigt 80 tal och har
dessutom varit med i Tellus Fonders placeringsråd en längre till. Bo har dessutom en lång
erfarenhet som entreprenör inom fondverksamhet", skriver Jan Petersson.

Tellus Midas, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent0,1
Fond i år, förändring i procent34,0

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev