Tesla väntas rapportera starka leveranssiffror för Q3 enligt analytiker

Nyhet

Tesla

Tesla väntas rapportera starka leveranssiffror för Q3 enligt analytiker

Flera analyshus reviderar upp sina estimat över antalet bilar som Tesla förväntas ha levererat under tredje kvartalet, rapporterar Reuters.

Piper Sandler och RBC tror på en siffra på 233 000 bilar medan Credit Suisse har ett intervall på 225 000 - 230 000 bilar. Piper Sandler sade att tredje kvartalet kan bli Teslas starkaste någonsin. Man höjde också sin prognos för helåret till 894 000 bilar från 846 000.

Analytikernas snittprognos är 222 700 levererade bilar under tredje kvartalet.

De nya prognoserna motsvarar en ökning i Teslas leveranser med 65-67 procent jämfört med samma period 2020.

Att Tesla går mot ett starkt kvartal framgår av ett nyligen internt memo där bolaget flaggat för en ovanligt hög efterfrågan mot slutet av perioden. Vd Elon Musk uppmanade anställda att ”ge järnet” som ett sätt att kompensera för produktionsutmaningarna i början av kvartalet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev