Tikkurilas omsättning och resultat ökade preliminärt under 2020

Nyhet

{newsItem.title}

Tikkurilas omsättning och resultat ökade preliminärt under 2020

Kemibolaget Tikkurilas omsättning och justerade rörelseresultat ökade under 2020, enligt preliminära siffror som förmedlas till följd av bud på bolaget.

Intäkterna ökade med 3 procent till cirka 582 miljoner euro under 2020 (563,8), medan det justerade rörelseresultatet ökade med 38 procent till drygt 64 miljoner euro (46,4). Bolaget guidade för en resultatförbättring.

Den strategiska handlingsplanen uppges ha levererat resultat under 2020. Till följd av pandemin var efterfrågan volatil i början av året men intäkterna under det andra halvåret beskrivs som starka.

Det råder en budstring kring finska kemibolaget Tikkurila mellan Akzo Nobel och PPG Industries.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tikkurila (FI)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tikkurila (FI)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev